Ondernemen met studenten Small Business
Nieuws / 8 jaar ago

Ondernemen met studenten Small Business

Ben je voor jezelf begonnen en wil je jouw onderneming een commerciële boost geven?

Studenten SBRM (Small Business & Retail Management) gaan in het tweede jaar aan de slag met het opzetten van een onderneming. Ze willen deze mooie kans om met ondernemers uit de creatieve sector in zee te gaan niet missen. Ben je voor jezelf begonnen of van plan dat op korte termijn te doen, dan is dit je kans om een commerciële boost aan te geven. Dit is een initiatief van het Business Station van de Willem de Kooning Academie.

Het project loopt een jaar en ziet er als volgt uit:

Starten van de onderneming

In deze fase focussen jullie je op productonderzoek waarin jullie de mogelijkheden van jouw product, dienst of concept onder de loep neemt: prijs, imago, merknaam, verpakking, kwaliteit etc.

Ondernemingsplan

Volgende stap is het ondernemingsplan, met als belangrijkste onderdelen: de interne, externe en SWOT-analyse, de strategische opties, de financiën en het marketingplan. Samen met de studenten beschrijf je nauwkeurig op welke wijze het product op de zakelijke markt geplaatst kan worden. Dit ter voorbereiding op het verkoopplan.

Verkoopplan

Alles wat bedacht en beschreven is in het ondernemingsplan, wordt omgezet naar uitdagende sales targets. Om deze te toetsen worden de targets gepresenteerd aan ondernemers en managers uit het beroepenveld tijdens de ‘Dragons Den’. Zij zullen vanuit hun eigen werkervaring vaststellen of de sales targets passen bij het gekozen product of dienst.

Jaarverslag

De laatste stap is een overzicht maken van wat er binnen de projectgroep is gebeurd: het jaarverslag. Hierin zit uiteraard een financiële verantwoording. Naast het schrijven van het jaarverslag, gaan jullie in de laatste project fase ook de boer op met je product. De laatste verkoopresultaten wijzen namelijk uit welke projectgroep de hoogste resultaten heeft behaald!

Aanmelden

Stuur uiterlijk 22 augustus 2014 (verlengd!) een korte motivatie met een beschrijving van je product, idee of concept naar wdka.alumni@hr.nl. Wij leggen de inzendingen voor aan docenten en studenten SBRM. In september zullen zij een selectie maken van de inzendingen.

Wie kunnen meedoen?

Studenten en alumni van de Willem de Kooning Academie.

Meer informatie

Wil je meer weten over dit project? Neem dan contact op met het Business Station van de Willem de Kooning Academie, 010 794 4638, wdka.alumni@hr.nl

Achtergrond

Dit initiatief is een samenwerking tussen het Business Station van de Willem de Kooning Academie en Small Business & Retail Management van de Hogeschool Rotterdam. Het is ontstaan vanuit de wens om studenten uit verschillende disciplines met elkaar te laten samenwerken. Niet alleen omdat ze elkaar goed kunnen aanvullen, maar ook om hun blik en netwerk te vergroten. Eerder heeft het Business Station een soortgelijk project opgezet, maar dan met studenten Financieel Management. Deze studenten hebben samen met de creatief ondernemers de onderneming doorgelicht en de boekhouding opgezet. Dit is een zeer geslaagd project en wordt dit jaar voortgezet. Vanaf september kunnen studenten en alumni van de WdKA zich weer aanmelden voor dit project. Houd deze site en onze Facebook in de gaten!